our so-called honeymoon

December 17, 2009 § 2 Comments

Beginilah kejadiannya kalo 2 anak muda berusaha ga kebawa arus mainstream tapi ujung-ujungnya kemakan omongan sendiri.

Dari awal kita berdua udah bertekad mikir kalo ga mau hornyhoneymoon ke B*ali. WHY?

Karenaaa… pengen ke tempat lain aja, such as Kampung Sampireun, Losari Spa & Resort, atau bahkan cuma ke Padma. Tapi apa daya, manusia hanya bisa berencana.. Ujung-ujungnya we ended up going to elsewhere but The Island of Gods!

Berbekal “free” ticket hasil redemption poin GFF abang selama mondar-mandir ke rig sekitar 2 tahun, berangkatlah kita berdua. Dengan satu niat utama: maximizing our stay at the hotel. Berbekal niat itu dan beberapa kali klik di weddingku, dapet deh paket honeymoon di Furama Villa & Spa. We were too lazy to go watersporting, too bored to see temples or shopping, we’re not really a beach lover, so we chose Ubud as the place to stay.

Neither of us had stayed around Ubud area before and it seemed relaxing, far away from the hustle bustle of Denpasar or all the clubs around Kuta. Thus, it was the perfect destination for us. Not to mention that Furama is located about 15 minutes drive from central Ubud (yups, the place is very secluded and calm). Caters our needs, just what we wanted. 🙂

We enjoyed our stay at their Balinese style pool villa, had a 60 minutes massage too (very realxing). We didn’t go anywhere, enjoyed our villa, our private pool, and had a great time. The only downside was due to its location, it was hard to find anything to eat nearby. Of course the free shuttle from Furama to central Ubud was a great solution. We were able to have sone culinary adventure as well around Ubud area.

First of all, there was the uber delicious ice cream, Gelato Secret. hmm.. what can I say, the ice cream was scrumptiliscious. A perfect relief after a sunny day out (or if you need to refresh after a hard bargain with seller at Ubud Market ;)). Then there was a great coffee at Casa Luna. We didn’t really enjoy their food though. It was Indonesian food cooked to cater western taste (ga ada rasa, ga pake bumbu). Not to mention the drinks we ordered, thought it was juices turns out to be jamu (bleh!). Then of course we had to eat the famous Bebek Bengil restaurant. Hmmm…me likey! hehehe… The duck was fried to perfection, just love it.

Just before returning home, Fakar wanted to see the Kecak dance (he never saw it before). So they say the best place to watch the dance is at Uluwatu temple. Off we went, the temple was nothing special, monkeys there are pretty nasty.

Kita liat beberapa turis yang lagi rebutan kacamata dan jepit rambut sama si tenyom. Belom lagi ada bule yang dapet “rejeki air mancur” dari momon di atas pohon. The Kecak dance was conducted around 6pm, just in time to see sunset. Thus, fakar concentrated on watching the dance while I was trying to take pictures of the sunset (the pictures are terrible failures of a wanna-be amateur photographer). It was worthwhile to see the dance, for only IDR 50K audiences were entertained.

Overall, our first trip as hubby-wife was a blast!

next destination hun? 😉

a room for two please..

September 14, 2009 § Leave a comment

Setelah ubek-ubek sana sini, dapet deh hotel ciamik dengan harga cihuy! Review yang ada di sini rata-rata positif dan dapat dipastikan kalo hotel ini baru direnovasi (harusnya bagus kan?).

Pesen hotel via internet ala petualang ga selamanya gampang. Pengalaman sebelumnya yang pesen hotel berdasar harga cihuy tanpa cari tau lebih banyak, cukup bikin kapok. Jadi di peta, “tampak”nya si hotel deket dari pusat kota. In reality? Maak jauh aja ya..

Kali ini kita ga ambil paket bundling AirAs*a karena setelah diitung malah lebih mahal harga bundlingnya. Selancar ke beberapa site, nemu harga cihuy di sini. Langsung tancap gas dengan approval abang dan book a room for two.

a sneak peak of the room we booked

a sneak peak of the room we booked

sneak peak part 2

sneak peak part 2

pictures taken from http://www.citadines.com

Hooo bisa lega karena udah ada tempat berteduh disana. Keuntungan lain booking lewat site ini adalah kita langsung bayar di hotel, jadi nomor cc yang kita kasi cuma untuk jaminan booking (lebih oke itu, ga semua website nyediain jasa seperti itu).

Tapiii (sedihnya harus ada kata “tapi”) penawaran harga si asiatravel ini semakin deket dengan hari H, ternyata semakin murah. Hmpfh.. 😦 rugi beberapa THB deh(ga ngurangin budget belanja aku kan sayang? 😉 )

postponed honeymoon

August 25, 2009 § 3 Comments

Terhambat jadwal kuliah saya, terpaksa rencana honeymoon diundur. Ga tanggung-tanggung diundur sampe 2 bulan!

Mau gimana lagi? kita nikah bulan November, saya masih di tengah-tengah trimester 4. Pas banget lagi sibuk-sibuknya, bahkan harus ambil jatah bolos untuk acara siraman dan akad nikahnya. Yoweslah, ga ada sisa absen untuk diambil buat honeymoon.

Dengan semangat pokoknya harus ada LIBURAN BERDUA padahal ga tau mau kemana dengan budget terbatas, begitu ada promo AirAsia langsung hajar bleh!

Awalnya bingung mau kemana,

Bali ? Kita Aku ga terlalu suka pantai

KL ? Engga ada yang bisa diliat

SNG ? Ga pengen blanja-blanja

Walhasil… BKK it is!!!

Biarin aja abang udah bosen liat-liat kuil, I’m surely gonna drag him to Ayuthaya and all of those Wats, while he’s gonna drag me to a culinary adventure with him. This is what happens when a historical freak meets a culinary adventurist.

Uhuyy.. jumping up and down cause we’re going to the city of angels (insya Allah..) 😉 Got a great deal from the lo-cost airline, 2juta sajah untuk berdua PP CGK-BKK.

*mudah-mudahan udah ga musim flu babi ya ntar Januari* berharap-harap cemas.

Where Am I?

You are currently browsing the honeymoon category at Our Life Journey Together.