Motherly love is all we need

December 22, 2010 § Leave a comment

Di tahun-tahun sebelumnya aku engga pernah ikut dalam euforia Hari Ibu, lewat aja layaknya hari biasanya. Lain kejadiannya di tahun ini. Tahun ini rasanya ada yang lebih aja di Hari Ibu ini, mungkin karena faktor aku lagi hamil kali ya.

I even took the time to hug and kiss meine mutter sambil ngucapin “Selamat hari Ibu mah… love u!”. Padahal engga pernah-pernahnya gw ngucapin selamat hari ibu #anakdurhakajanganditiru. Emang siy waktu TK dan SD, aku inget suka bikin prakarya untuk dikasih ke Mama di hari Ibu. Tapi itu juga bukan karena euforia hari Ibu, lebih karena disuruh sama bu guru.😉

Entah kenapa di tahun ini semua berasa beda. Dengan kepikiran bahwa aku insya Allah sebentar lagi juga jadi “ibu”(amiiiin..), berasa sayaaang banget ke nyokap. Trus jadi ngerasa banyak dosa juga karena udah suka bandel, ngelawan, engga nurut, dan engga dengerin what she was telling me. Padahal selama 25 tahun lebih, meine mutter selalu (bener-bener selalu..) ada buat gw. Ngurusin dari mulai gw jaman kipiriyik sampe….seterusnya lah. Walopun gw udah nikah, udah mau jadi ibu, I am still her daughter and nothing is going to change that.

Back when I was a baby, she was my guardian, teacher, and caregiver.Loving me unconditionally even though I was born bald (meine mutter pingsan lagi begitu tau anak perempuannya pas lahir botak juga, oh well..genetics).

As a child, she was always there to heal my wounds (whenever I fell down, yes I fell down A LOT). She hugged me as I cried and told me that my wounds will heal soon as she kissed the pain away.

As I grow older, she became not just a mother; she is also my best(est) friend. The one I turn to whenever I need reassurance. She’s always (always..always..and always) there to lift up my spirit. No, she doesn’t kiss any pain away now, but rather she told me that everything will be all right and life has its own twist and turn.

Without her love and encouragement, I will never be the person I am. I won’t be as strong as a woman. I won’t achieve all those that I have.

My mother is my idol. She may be an ordinary housewife for some people, but for me (and my brother) she’s the BEST mother any child could ask for. She always give 110 percent for her children and that’s just the way I want to be as a mother to my children.

LOVE u mama..!

Happy MOTHER’s DAY to all of you..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Motherly love is all we need at Our Life Journey Together.

meta

%d bloggers like this: